logotyp-covidbevis2x-100.jpg

PCR DOKTOR ÄR ANSLUTET TILL E-HÄLSOMYNDIGHETENS COVIDBEVIS

När du testar dig hos PCR Doktor kan du få ett Covidbevis från E-hälsomydigheten - läs nedan för mer information och om hur du kan få ta del av Covidbevis

 

FAQ OM COVIDBEVIS

Testbevis är ett av tre covidbevis som E-hälsomyndigheten utfärdar inom tjänsten Covidbevis. De övriga är vaccinationsbevis och tillfrisknandebevis. Observera att PCR Doktor endast tillhandahåller testbevis som kan användas vid resor inom Europa. Det innebär att ditt negativa test för covid-19 automatiskt kan lagras i ett covidbevis. Om ditt testresultat är negativt kommer du få ett digitalt covidbevis från E-hälsomyndigheten. Detta gäller på samtliga av våra mottagningar.

Om du önskar få ett Covidbevis så måste du ange det vid bokningen.

GÄLLER COVIDBEVIS I HELA VÄRLDEN?

Ditt covidbevis kan du använda vid resor i Europa, för resmål till övriga länder utanför Europa så behöver du säkerställa att covidbevis är ett giltigt reseintyg. PCR Doktors egna intyg är giltiga för reser till och utanför Europa.

Ta reda på vad som gäller för ditt resmål, det kan du göra här

HUR FÅR JAG MITT COVIDBEVIS

Om du har en digital brevlåda så kommer ditt covidbevis att skickas till den. Du måste ha en digital brevlåda innan du utför Antigen eller PCR test för att få reseintyget till din digitala brevlåda. Här kan du ladda ner en digital brevlåda. Tjänsten kräver att du har mobilt BankID.


Covidbeviset skickas även till den e-postadress du angivit, där du kan ladda ner intyget och skriva ut covidbeviset. Detta kräver inte att du har ett mobilt BankID.


PCR Doktorns egna reseintyget hämtar du via en länk som du får till den e-postadress du angivit. Detta kräver inte att du har ett mobilt BankID.

HUR LÄNGE ÄR COVIDBEVISET GITLIGT?

Ditt covidbevis kommer att raderas automatiskt efter 6 dygn. För att ta reda på vilka krav som gäller för din resmål, se här

MER INFORMATION FINNER NI HÄR

Information om covidbevis samt FAQ från e-hälsomyndigheten, se här

Information om vad som gäller på olika resmål, se här

Hur man skaffar en digital brevlåda, se här